Meer resultaten voor Graves wijnen

 
Graves wijnen
Graves Colruyt Wijnen.
Type wijnen in deze regio. Alle rode wijnen uit Graves. Château Andrea 2014. Château Andrea Frankrijk Bordeaux. Geef als eerste uw mening over deze wijn. Château Le Peyrat 2016. Colruyt Botteling Frankrijk Bordeaux. Geef als eerste uw mening over deze wijn.
lening berekening
Graves Wijnkennis.
Gerenommeerd sinds de Middeleeuwen, kwam het gebied werkelijk tot bloei in de 12de eeuw, na het huwelijk van Eleonora van Aquitanië met Henri Plantagenêt die twee jaar later, in 1154, koning van Engeland werd als Hendrik II, waardoor de export van de Graves wijnen werd bevorderd. De appellation Graves produceert drie soorten wijn: rode wijnen, droge witte wijnen en zoete witte wijnen.
metarelax
Bordeaux wijnstreek Wikipedia.
Het wijnbouwgebied Graves strekt zich uit ten zuiden van Bordeaux langs de rivier de Garonne, tot Langon. Blaye et Bourg bewerken. Het wijngebied Bourgeais-Blayais strekt zich uit langs de rechteroever van de Gironde. Het wijngebied Libourne strekt zich uit langs de rechteroever van de Dordogne. In dit gebied vinden we enkele sublieme wijnen, allemaal rode.:
soda
Graves A.O.C. Algemene wijninfo.
De rode Graves wijnen zijn zeer herkenbaar aan de granaatrode kleur en robuuster dan de Médoc wijnen. Een zeer gekende château uit de Graves is Château Haut-Brion. De witte wijnen zijn meestal fris, fruitig en droog soms halfdroog van smaak.
Wijn uit Graves.
De wijngaarden liggen op arme grond met veel puimsteen en steengruis. In Graves worden droge, milde witte wijnen van Sémillon en Sauvignon Blanc als Graves Supérieurs op de markt gebracht. De rode wijn uit Graves wordt gemaakt van dezelfde wijnen als in de Médoc: Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc.
Wijngebied: Graves Passie voor Horeca.
De droge witte wijnen van Graves worden veelal op dezelfde manier gemaakt als in Bourgogne zie 8.4: gisting en rijping vinden plaats in kleine eikenhouten vaten. Ook wordt bâtonnage toegepast, om de wijnen een ronde en rijkere smaak te geven zie 4.4.3.
Graves Algemene wijninfo.
Het gevolg was dat de wijnen simpelweg voorzien van het etiket Graves enorm qua naam en prijs in waarde verminderden. De Graves wordt onderverdeeld in 3 grote wijnbouwgebieden: Graves, Pessac Léognac en de enclave van zoete wijnen producerende gebieden: Sauternes, Barsac en Céron.
Wijn uit Graves voordelig online kopen Wijnvoordeel.be.
Druivenrassen die we veel in de Graves terug zien zijn cabernet sauvignon en de merlot voor rode wijnen, dit zijn elegante, fruitige wijnen die na enkele jaren op zijn lekkerst zijn. Voor witte wijn is dit sémillon, sauvignon blanc en muscadelle.

Contacteer ons