Meer resultaten voor priorat wijnen

 
priorat wijnen
De pionier van Priorat.
De zeldzame combinatie van kracht en finesse. Door het warme klimaat in Priorat kan je er overdonderend krachtige wijnen maken, bommen" van overrijp fruit en alcohol. Een aantal domeinen koos ervoor om dit type van makkelijk imponerende wijn te maken.
GOOGLE
Thema Klassewijnen.
Hun roots liggen wel nog altijd in Spaanse bodem, waar ze prestigieuze wijnen maken in verschillende regios. Zo heeft de Torres-familie een klein wijndomein in de regio Priorat, in de provincie Tarragona in Catalonië. Hun wijngaard El Lloar is er 26 ha groot en beplant met syrah, cariñena en garnacha tinta.
saneren
Mas Alta Els Pics Priorat DOCa. Bestel direct!
De uiteindelijke rijping geschiedt voornamelijk op kleine Franse barriques. De juiste keuze van de wijngaarden is beslissend voor het maken van expressieve wijnen die karakter en elegantie hebben. Sinds 1999 is er zo ongeveer 40 ha aangeplant op geclassificeerde gronden in Priorat.
intercity amsterdam brussel
West-Vlamingen" maken beste Spaanse wijn" Binnenland Nieuws HLN.
Een serieuze opsteker voor Philippe Lambrecht uit Wielsbeke en de familie Vanhoutte uit Hulste, want de twee wijnen worden gemaakt op het wijndomein dat de West-Vlamingen amper tien jaar geleden in Priorat startten. De topwijnen van de West-Vlamingen kregen eerder ook al bijzonder goede punten van de Amerikaan Robert Parker, de wijnautoriteit wereldwijd.
Autolening
Wijnen Elsen kaasambacht.
Rioja met een diep kersenrode kleur, een elegant maar gespierd fruitig aroma met romige toetsen van vanille, rode bessen, braambessen en lichtjes eik. Een lekkere wijn met heel wat body maar een zeer evenwichtige fruitige smaak en een ronde, lange afdronk! Tempranillo en Graciano. Crossos D.O.Q, priorat Negre 6m.
DO Priorat lariojana.be.
Bodega's: MAS IGNEUS; NOGUERALS. P riorato Priorat in het Catalaans is een kleine, unieke enclave met zwarte heuvels, gelegen in het district Tarragona. I s eveneens een wijngebied van circa 1.800 hectare groot. H oewel Priorato een klein wijnbouwgebied is, omvat het meerdere verschillende microklimaten. Over het algemeen is het klimaat extremer dan in de meeste continentale gebieden, hoewel er een groot contrast is tussen de hooglanden en de dalen. Er zijn dan ook koude noordenwinden, maar deze worden tegengehouden door het Montsantmassief en de warme Mistral die vanuit het oosten blaast. M en vindt er wijngaarden tussen 100 en 700 m hoogte. H et gebied is vulkanisch van oorsprong, wat ervoor zorgt dat de bodem zijn unieke kenmerken krijgt. De basis, llicorella geheten, bestaat uit roodachtig en zwart leisteen met kleine deeltjes mica een soort kwartsiet die de warmte weerkaatsen en in zich opslaan. De toplaag, die bestaat uit gebroken leisteen en mica, is 50 cm dik, waardoor de wortels van de wijnstok diep de grond in moeten op zoek naar regenwater, voedingsstoffen en mineralen. Rode en rosé wijnen.:
Spaanse wijn Wijnmarkt.
Het plaatsje San Sadurni de Anoia is de onbetwiste cavahoofdstad, een beetje zoals Epernay in de Champagne. De Penedès levert ook rode en witte stille wijnen, evenals het wat verder landinwaarts gelegen Costers del Segre. Priorato, of Priorat in het Catalaans, is Catalonië's' grote naam van de afgelopen tijd.
Wijn uit Priorat kopen online webshop Wijnenspanje.nl.
Priorat is een klein wijngebied in het bergachtige achterland van Tarragona. In dit gebied wordt voornamelijk de Carinena verbouwd, maar de laaste jaren wordt er ook steeds meer Granacha en Carbenet Sauvignon verbouwd. Het gebied produceert dieprode wijnen met druiven van inheemse rassen en Franse druivensoorten, die zich kunnen meten met de beste wijnen van Spanje.
Wijnen De Kok Wijnen Priorat.
Wijnen Spanje Catalunya Priorat Priorat. Viñedos de Ithacà. Viñedos de Ithacà. Viñedos de Ithacà. Wijnhandel De Kok Hagenbroeksesteenweg 180 2500 Lier Tel 03 480 85 95 Fax 03 480 29 71 info@wijnen-dekok.com. Nieuwe openingsuren: maandag tot zaterdag van 10.00 tot 18.00.
D.O.Q. Priorat Spaanse wijnen La Buena Vida.
Deze beweging werd in gang gezet toen in 1991 de eerste wijnen millésime 1989 van Costers del Siurana op de markt werden gebracht. Op dat moment bestond Costers del Siurana nog uit meerdere wijnbouwers, die elk hun weg zijn gegaan en ervoor gezorgd hebben dat de wijnen van Priorat op wereldniveau staan.
Zoeken.
Vind uw wijn. Contact en openingstijden. Over Noordman Wijnen. Partner in Les Généreux. Wijn en spijs. U bent hier.: Producten per pagina.: Prijs Naam Oogstjaar. Zoek op kleur. Zoek op prijs. Van 10 tot 15 euro 1. Vanaf 15 euro 2. Zoek op land. Zoek op druivenras. Zoek op producent. Costers del Priorat 3.
MONTSANT WIJN uit de wijnstreek Montsant SPANJEWIJN.BE.
De wijnstreken Montsant en Priorat zijn relatief geïsoleerde gebieden, waar de wijnbouw voornamelijk werd bedreven door kloosterorden. In de stroomversnelling van het succes van Priorat wijnen nam ook in Montsant vanaf de jaren tachtig de belangstelling voor commerciële wijnbouw toe.

Contacteer ons