Resultaten voor loire wijnen

 
loire wijnen
Frankrijk / Loire Colruyt Wijnen.
Les Caves de la Loire. Type wijnen in deze regio. witte en rode wijnen, rosé en schuimwijnen. Alle rode wijnen uit Loire. Domaine du Clos Pichard 2015. Domaine du Clos Pichard Frankrijk Loire. Geef als eerste uw mening over deze wijn.
geschenkverpakking wijn
Loire wijn, tips voor een reis langs mijn favoriete Loirewijnen! Facebook. Google. Instagram. Linkedin. Pinterest. Twitter. YouTube.
Een goede Sancerre ook Loire gaat er ook wel in en in de Anjou maken ze prima rosé. Mijn reis langs de Loire met heerlijke wijnen begint in de omgeving van Tours bij Domaine Huet in Vouvray. Daar maken ze een witte wijn waar ik graag een omweg voor maak.
wijn met eigen etiket
Loire Algemene wijninfo.
In de Loire streek vindt men een uniek palet aan druivenvariëteiten, wat zorgt voor de enorme diversiteit van wijnen. Enkele grote druivenrassen hebben hier hun oorsprong gevonden, terwijl andere dan weer in het Oosten of Zuidwesten van Frankrijk hun oorsprong hadden.
witte wijnen
Loiredal wijn Wikipedia.
Witte wijnen uit het Loiredal wordt niet de hoge kwaliteit van de grote witte Bourgogne-wijnen toegedicht. Belangrijkste druivenrassen bewerken. Melon de Bourgogne. Zie ook bewerken. Bronnen, noten en/of referenties. Opus Vino, uitgeverij Lannoo, ISBN 978 90 209 9748 4. Overgenomen van" https//nl.wikipedia.org/w/index.phptitleLoiredal_wijnoldid50746359.: Wijnstreek in Frankrijk. Centre-Val de Loire.
Wijngaarden en wijnen van de Loirestreek, Loirevallei, eropuit in Frankrijk.
Overige erkende keurmerken. La Loire à Vélo. Wijnen van de Loirestreek. Volg al ons nieuws op uw sociale netwerken. Deze operatie wordt mede gefinanceerd door de Europese Unie. Europa zet zich in in de Loiregebied met het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.
Loire Wijnkennis.
In de kijker. Alles over wijn. De Loire streek zal pas later besproken worden. Voorlopig kan je reeds informatie vinden over.: Quarts de Chaume. Geen wijn gevonden voor dit domein. Volg ons ook op Zoekveld. Vin de Pays. Crémant de Luxembourg.
Wijngebied: Loirevallei Passie voor Horeca.
De rivier de Loire is het enige dat ze bindt. Eén van de vele kastelen in de Loirevallei. Wijnen van de Loire. De wijnen van de Loire zijn meestal mono-cépages. De Chenin blanc is de meest aangeplante witte druif van het Loiregebied.
Ontdek alle lekkere wijn uit de Loire Wijnmarkt.
Touraine is ook de bakermat van de beste rode wijnen van de Loire, Bourgueil en Chinon, die voornamelijk voortkomen uit de Cabernet Franc druif. De westelijke buurman van Touraine, de uitgestrekte Anjou-Saumur regio, produceert ook een witte wijn vanuit de Chenin Blanc druif.
De wijnen uit het dal van de Loire Wijnalbum.
De wijnen van de Pineau de la Loire chenin blanc komen op de markt met de Vouvray en Montlouis. De wijnen van de overwegend alluviale zandbodem bij Montlouis zijn wat lichter van structuur dan die van de kalkhoudende leembodem rond Vouvray.
De beste wijn uit de Loire bestellen De Wijnbeurs.
Bekijk alle Loire wijnen. De Wijnbeurs heeft exclusief voor u de mooiste Loire wijnen geselecteerd. Wijn uit de Loire. De wijnstreek Loire is een van de grootste gebieden waar wijn verbouwd wordt in Frankrijk. Hoewel er ook rode wijnen gemaakt worden, is het gebied vooral bekend om haar witte wijn.

Contacteer ons